Abort eller ej – når scanningen ikke er normal?

Vil du gerne tale om resultatet af din nakkefoldsscanning eller gennemscanning / misdannelsesscanning med en kristen jordemoder? Er ordet “abort” blevet bragt på banen af lægen?

Jeg har været jordemoder siden 2010 og har siden da ofte fået telefonopkald fra venner – og venners venner – og andre mere perifære bekendtskaber. Kvinder og mænd, der har oplevet, at svaret ved en scanning ikke var: “Alt er fint”.
Når du som udgangspunkt har tænkt, at du aldrig skal have en abort, så kan det være rigtigt svært at forstå, at lægerne pludseligt taler med dig om netop abort.
For kan det virkeligt være det rigtige at gøre? Altså vælge det liv fra, som du for kun få dage siden troede groede så fint i dig. nakkefoldsscanning abort scanning kristen jordemoder

Der kan være flere forskellige diagnoser i spil, når lægerne taler om abort. En stor rodet kategori, som man kalder “ikke foreneligt med liv” og så de mildere tilfælde af “ikke rask men kan godt få et liv”.

Lige når I har fået at vide, at der er noget galt går klappen sikkert ned. Lægen taler – men I har faktisk ikke rigtigt hørt, hvad han har sagt. Det er helt almindeligt. Det betyder dog også, at I kan sidde derhjemme i et stort forvirret kaos af spørgsmål og tanker.

 

Rådgivning

Fordi mit personlige ståsted er anderledes end mange andre læger og jordemødres har jeg let ved at sætte mig ind i det store etiske og eksistentielle dilemma du står i. Jeg forstår hvordan det føles at være imod abort og føle sig tvunget til at overveje om abort alligevel er det rigtige valg.

 

Jeg vil gerne hjælpe jer med at få styr på tankerne. Svare på nogle af spørgsmålene. Hjælpe jer med at finde ud af hvad I skal gøre nu.

 

Det er gratis. I kan bare ringe på 51 92 05 07 eller sende en sms.

Kh
Stine Roswall