Hindeløsning – en naturlig igangsættelse af fødsel

Vil du have en hindeløsning i dag? så ring:  51 92 05 07
Vil du have en hindeløsning en anden dag, så book en tid her 

En hindeløsning er en metode til naturlig igangsættelse af fødslen. Det er ufarligt og uden alvorlige bivirkninger. Ved en hindeløsning masseres livmoderhalsen indvendigt, og fosterhinderne løsnes fra livmodervæggen – deraf navnet.Hindeløsning telefontid jordemoder

Det er ikke alle, der går i fødsel af at få en hindeløsning. Hvis du nærmer dig en igangsættelse af din fødsel med medicin, så kan en hindeløsning være lige præcis den “lille” ting, der gør, at du slipper for at skulle have medicin. En igangsættelse af fødslen med medicin er en stor ting at gøre mod kroppen, barnet og fødslen. Når vi bruger medicin, er der altid en risiko for bivirkninger. Selvom det kan være den helt rigtige beslutning at sætte fødslen i gang, så er det alligevel bedre for både mor og barn, at fødslen startes uden medicin. Hindeløsning øger din sandsynlighed for at fødslen starter af sig selv.

 

Hvad er hindeløsning?

Hindeløsningen er altså en måde at få kroppen til at gå i fødsel med sine egne naturlige hormoner. Du får ikke fødslen sat i gang, men din krop får et skub i retningen af fødsel. Det betyder også, at du ikke kan være sikker på at gå i fødsel. Det er dog muligt at gøre et forsøg igen nogle dage senere, hvor kroppen måske er blevet klar nok til at tage imod et lille skud af sine egne hormoner og få veerne til at komme.

 

Hvordan laver man hindeløsning?

Jeg laver en hindeløsning med mine fingre op gennem din skede. Jeg skal have en finger helt op i din livmoderhals og ind i livmoderen, hvor fosterhinderne er. Når livmoderhalsen masseres og fosterhinderne løsnes, frigør kroppen et hormon, der er med til at sætte gang i veerne. Det er derfor at en hindeløsning kan være med til at sætte fødslen i gang.

Selve hindeløsningen tager kun ca. 1 minut. Alligevel sætter jeg en time af til besøget. Der skal være tid til at måle dit blodtryk, vurdere babys størrelse og position i din mave og til at tale sammen.

 

Hvornår kan man få hindeløsning?

Hindeløsning før termin har mindre sandsynlighed for at virke. Det betyder ikke, at du ikke kan få en hindeløsning før terminen, blot at du ikke kan regne med lige så stor effekt, som hvis du fik løsnet hinderne ved termin.

 

Samtale om at sætte gang i fødslen

Jeg kalder mit tilbud for en igangsættelses-samtale. Det er fordi en hindeløsning ikke bør stå alene. Når du er højgravid og nærmer dig en igangsættelse af din fødsel, så har du brug for mere end bare at få løsnet fosterhinderne. Uanset om igangsættelsen skyldes komplikationer hos dig eller barnet, eller om der alene er tale om at din terminsdato ligger langt bag dig. En igangsættelse med medicin er ikke en lille bitte ting. Det er vigtigt for dig – og for din partner – at vide hvordan medicinen virker. I skal kende både fordele og ulemper ved at sige ja tak til igangsættelse.

Når jeg undersøger dig både udvendigt på maven, måler dit blodtryk, lytter til barnets hjerte og mærker på din livmoderhals indvendigt, så kan jeg fortælle jer om, hvad I kan forvente. For igangsættelse er ikke bare igangsættelse. Der er mange muligheder; ballonkateter, angusta (kaldes også igangsættelsespiller eller modningspiller), prikke hul på fostervandet, ve-drop mm. Derfor er to igangsættelser sjældent helt ens. Når jeg undersøger dig og taler med jer, så kan jeg give jer en viden om hvilke metoder, som I måske kommer til at møde. Hvis din livmoderhals er blød, kort og åben kommer I fx aldrig til at få behov for et ballonkateter. Så jeg kan give jer den viden, der passer lige præcis til jer.

 

Skal fødslen sættes i gang?

Hvad angår behandling på et hospital, så er det vigtigt at vide, at det er den gravide, der er chefen! Det er din krop, din baby og dine beslutninger. Fagpersonalet – både læger og jordemødre – er til for at hjælpe jer, men ikke for at bestemme over jer. Selvfølgeligt ønsker I det bedste for jeres barn, og det gør personalet også. Men der findes sjældent kun een rigtig løsning. Ofte er der to eller flere måder at gribe en igangsættelse an på. Du er en unik kvinde med din egen historie og dine egne ønsker. Derfor er det vigtigt for dig at vide en hel del om igangsættelse, så du ved om du vil have fødslen sat i gang med medicin eller ej.

 

Ulemper ved hindeløsning

Når jeg masserer din livmoderhals kan det være forbundet med ubehag. Det er dog “kun” dig, der ikke synes det er så rart. Dit barn mærker ikke noget til at fosterhinden løsnes.

Nogle kvinder får en hel del kraftige plukkeveer af hindeløsningen, men fødslen starter ikke. Efter en periode med kraftige plukkeveer kan du føle dig udmattet både fysisk og psykisk, fordi du er skuffet over at fødslen ikke startede. Plukkeveerne modner dog også på livmoderhalsen, og selvom det ikke var fødslen der gik i gang, så er noget af arbejdet gjort. Når veerne starter for alvor, er der kortere vej til målet.

Der er altså ingen alvorlige bivirkninger ved hindeløsning, og det er en helt ufarligt metode til at skubbe fødslen i gang.

 

Hvad så nu?

Hvis du gerne vil have en hindeløsning, så ring til mig på 51 92 05 07. Jeg har ofte mulighed for at besøge dig samme dag. Besøget varer ca. 1 time og koster 700 kr. som kan betales via mobile pay, kontant eller bankoverførsel. Bor du uden for København, så se her om du også skal betale for kørsel.

Når du bestiller hindeløsning hos mig, Stine Roswall, tager jeg altid hjem til dig. Det er min erfaring, at en hindeløsning virker bedst og er mindst ubehagelig, når du er i trygge omgivelser. Du skal ikke ligge på en briks hos mig – med kun en dør mellem dig og venteværelset. Du skal ligge på din egen sofa eller seng i dit eget trygge hjem. Selvom tanken om at blive undersøgt indvendigt kan være ubehagelig og måske endda grænseoverskridende, så skal du vide, at jeg er rolig og professionel og har stor erfaring med at gøre en hindeløsning til så god en oplevelse som muligt.

 

Vil du vide endnu mere om graviditet, fødsel og livet med en baby, så følg med på facebook, hvor jeg flere gange ugentligt laver videoer, deler artikler og andet, der er relevant for dig der er gravid.

Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev ved at udfylde felterne her nedenunder: