Hjemmefødsler i bedste sendetid

ITV-program der viser føde godt hjemme bedst. Hjemmefødsler på TV går tog TV2 hul på første afsnit af en dokumentarserie om hjemmefødsler. TV-holdet har fulgt jordemødre i Nordjylland i et helt år, for at filme og sætte fokus på hjemmefødsler. Hvorfor er de blevet så populære? Antallet er tredoblet på 5 år.

I første afsnit viste de 2 hjemmefødsler. Begge fødsler var unikke og smukke på hver sin måde. Det var en fornøjelse at få lov at kigge med.

Jeg havde været skeptisk inden første afsnit rullede over skærmen. Ville den journalistiske tilskæring være for skarp? Ville der blive skruet op for dramaet og ned for roen, for at holde seerne fanget?

Mine forventninger blev – heldigvis – gjort til skamme. Fødslerne blev vist i fine klip, blandet med interview af både parrene og jordemødrene – både før og efter fødslerne.
Jeg sad tilbage med følelsen af, at der blev givet et rimeligt billede af virkeligheden. Selvfølgeligt er der mange detaljer, der bliver skåret væk, når 2 fødsler skal koges ned til en halv time. Men jeg oplevede ikke, at sammenhængen og fortællingen forsvandt.

 

Live-kommentering

Undervejs i afsnittet kommenterede jeg, hvad jeg så på min facebook-side. Flere andre kvinder så med og gav deres besyv med – deriblandt den ene kvinde fra TV-programmet. Det var en fornøjelse at få lov at komme med forklarende kommentarer til det, der skete på fjernsynet.

Jeg har planer om at sidde klar ved på TV og facebook igen næste onsdag 5/7 kl 20.50 og live-kommentere afsnit nr 2, hvor vi forhåbentligt igen bliver inviteret indenfor til to gode fødselsoplevelser.

 

Anne-Kathrine, der fødte sit andet barn i et badekar i sin stue, har skrevet et blogindlæg hvor hun fortæller sin oplevelse af hele fødslen. Det har været en fornøjelse at læse det. Når jeg sammenholder Anne-Kathrines egen oplevelse med det, som vi seere fik lov at se på skærmen, synes jeg, at der er god sammenhæng.

Tak til TV2 for et godt og sobert program, der indtil videre lever op til deres eget mål om at vise hvad hjemmefødsler er for noget.

 

Hvis ikke du fik set programmet, så ligger det lige nu gratis på tv2-play. Se det gerne sammen med min live-kommentering, så får du min vinkel på hvad du ser og hører.

Screen dump fra TV2 play. TV-program der viser "føde godt hjemme bedst". Hjemmefødsler på TV

 

Hvis du kan lide hvad jeg skriver, så følg med på facebook, hvor jeg deler endnu mere indhold – både ord, billeder og videoer.

Vil du vide mere om hvem jeg er, så se her

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment