Vending af en baby der ikke har hovedet nedad

Det er ikke alle børn, der selv får drejet sig rundt, og lagt sig klar med hovedet nedad. Derfor er der nogle, der skal igennem en vending af baby.

I uge 28 af graviditeten er det 25% af babyerne, der endnu ikke kigger nedad. Når man når til graviditetens uge 40 er det faktisk kun 3 % der ikke har hovedet ned. De fleste børn finder altså selv ud af at vende sig. Men nogle stædige babyer vender sig ikke af sig selv. Det er sjældent der er en god grund – de har bare ikke lige fået det gjort.

Men hvad skal man forvente af sådan en udvendig vending?

De fleste fødeafdelinger tilbyder vending i graviditetens uge 36-37. Opdager man først senere, at baby ikke har hovedet nedad, så kan vending forsøges så længe der ikke er gået hul på fostervandet. Ja i nogle tilfælde forsøger man at vende baby hos en kvinde, der er gået over termin.

Jo mindre baby er, jo nemmere vil det være at vende den. På den ene side ønsker man at give baby tid til at vende sig af sig selv, fordi langt de fleste børn gør lige netop det. På den anden side, så ønsker man ikke at vente alt for længe med at vende baby, fordi sandsynligheden for at en vending er succesfuld falder jo større baby bliver derinde. Kompromiset er at vende baby ca i uge 36-37. Før du går i fødsel af dig selv, men mens baby alligevel har haft god tid til selv at vende sig.

Du kan med nogle enkle øvelser øge chancen for at baby vender sig af sig selv, eller for at vendingen på hospitalet lykkes. Læs mere om øvelserne her

Sådan foregår en vending

Hvordan selve vendingen laves, fortæller jeg om i denne video på min youtube-kanal.
Det er en helt enkelt gennemgang af hvad der sker. Fra I kommer ind på sygehuset til vendingen og indtil det hele er overstået.

Hvis din vending ikke lykkes, og du er i tvivl om du ønsker en sædefødsel eller et planlagt kejsersnit, så lad mig rådgive dig. Jeg har altid god tid og vi kan enten gøre det ved en telefonkonsultation, eller i en konsultation hjemme hos dig selv.

Har du flere spørgsmål, så følg mig på facebook.Der svarer jeg hver onsdag på dine spørgsmål om stort og småt. Eller book et besøg af mig hjemme hos dig selv, i tidsbestillingen her på min hjemmeside.

God fornøjelse

 

Kærlig hilsen

vending stine roswall jordemoder jordemoderstine

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment