Dette er sjette indlæg i en serie på 10

Vi er på vej gennem de 10 ting, jeg som jordemoder, anbefaler, at du og din partner får styr på inden veerne en dag kommer – eller vandet pludseligt går. Du kan også læse afsnit 1, afsnit 2, afsnit 3, afsnit 4 og afsnit 5.

6: Pasning af børn, hund og potteplanter

Hvis du skal føde for første gang, forventer du muligvis at være væk hjemmefra i nogle døgn. Først fødslen og derefter nogle dage på barselsgangen eller patienthotellet. Hvis du føder for anden, tredje (eller ottende) gang, har I mindre børn, der skal passes, mens fødslen står på.

Mens I er væk hjemmefra, kan det være nødvendigt med en aftale med venner eller familie om, at de passer jeres kæledyr og potteplanter. Hvis I har større børn, har I brug for mere detaljerede aftaler om pasning.

Sørg for at have en plan for alle dage fra tre uger før termin og til to uger efter. Det er svært at føde, hvis man har sit fokus på de store børn, der ikke er optimalt styr på. Det er også rigtigt ærgerligt, hvis far skal gå midt i det hele, fordi der mangler en barnepige. Det stjæler af den energi, der ellers skulle bruges på at lave kraftfulde veer – og håndtere veerne.

Hvis I har planlagt en hjemmefødsel, bør I alligevel tænke på.: Der er brug for en voksen, der kan tage sig af de andre børn (eller kæledyret) såfremt fødslen bliver flyttet ind på hospitalet.

Jeg anbefaler også, at I har en ekstra nøgle til huset liggende hos en nabo. Hvis børnene pludseligt skal hentes i børnehaven af mormor, fordi fødslen er startet, er det godt at hun kan få fat i deres skiftetøj mm. uden at skulle forbi hospitalet efter en nøgle til huset.

  

Vil du gerne have besked, når den næste indlæg kommer på bloggen? Følg mig på facebook, hvor jeg løbende vil linke til de nye indlæg, når de udkommer.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment